Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Hard Beans 3Pack

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Pražírna
Hard Beans
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
West Valley
Odrůda
H3, H17
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Limonáda, Mučenka, Kakaové nibsy
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kostarika LOS DURAN z polské pražírny Hard Beans je charakteristická tóny limonády, kakaových nibsů a mučenky. 

Farma rodiny Duran se nachází ve vesnici Sarchí v údolí West Valley. Eduardo pracuje na farmě se svými třemi syny. Barney se aktivně podílí na zpracování a výrobě kávy na farmě a Kendall a Arnold pracují jako softwaroví inženýři. Všichni projevují velkou vášeň pro kávu a pro pokračování v práci, kterou jejich otec vykonává již desítky let. Všichni tři bratři trávili většinu školních prázdnin prací na poli, ať už sběrem, kácením nebo sázením stromků. Duranovi si uvědomují, že v dnešní době je kromě pokračování v tradicích třeba být v produkci kávy inovativní.

Farmy se skládají z různých pozemků o rozloze dvou až tří hektarů. Na pozemku El Roble se pěstují různé odrůdy, například Catuaí a Caturra, a také další nové hybridy, například H3 a H17. Tyto hybridy mohou mít skvělé výsledky v úrovni produkce, v šálku a zároveň jsou odolnější vůči chorobám a plísním.

  • Nadmořská výška: 1650 m n. m.
  • Zpracování: Black honey
  • Odrůda: H3, H17
Pražírna
Hard Beans
Země původu
Panama výběrová káva Panama
Region
Volcan
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Černý rybíz, Hořká čokoláda, Víno, Lesní ovoce
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Panama SAVAGE COFFEES ESSENCE z polské pražírny Hard Beans je charakteristická tóny černého rybízu, lesních plodů, vína a hořké čokolády.

Proces karbonické macerace se ve vinařském průmyslu používá již několik desetiletí. V kávě se však tento proces používá teprve několik let. V roce 2015 začala společnost Jamison jako jedna z prvních na světě pracovat s procesem CM u kávy. Během posledních tří let použil několik různých technik využívajících CM a získal si pověst lídra v oboru zpracování kávy karbonickou macerací. Jamisonovy kávy získaly řadu titulů v národních i mezinárodních soutěžích Barista a Brewer's Cup.

Proces začíná sklizní příliš zralých třešní Caturra, u kterých je hodnota BRIX vyšší než 24. Třešně jsou pak před zpracováním pečlivě selektovány podruhé. Po výběru jsou třešně po delší dobu skladovány v nádržích s neustálým sledováním a evidencí PH, teploty a hladiny CO2.Po uplynutí požadované doby uvnitř nádrží s CO2, která přesahuje 100 hodin, se káva vyjme a umístí na vyvýšená africká lůžka. Třešně jsou každých 30 minut promíchávány a pečlivě sledovány, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení v průběhu celého cyklu. Uvnitř sušáren se kontroluje teplota, která nesmí překročit určité hodnoty, protože nadměrné teplo může způsobit prasknutí buněčných stěn kávy. Roztržení způsobí únik olejů do těla zrna a výrazně zkrátí trvanlivost kávy.

  • Nadmořská výška: 1700 - 1800 m n. m.
Pražírna
Hard Beans
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda
Region
Gakenke
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Bergamot, Limetka, Maliny
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Rwanda MUSASA DUKUNDE z polské pražírny Hard Beans je charakteristická tóny bergamotu, limetky a malin.

Družstvo vzniklo v roce 2000 a je jedním z největších družstev ve Rwandě. Farmy pracují na rozmanitém obdělávání půdy, kde se společně pěstují kávovníky, kukuřice a fazole. To umožňuje zemědělcům kombinovat sklizeň, takže kávové třešně sbírají až ve chvíli, kdy jsou zralé a připravené ke sklizni, a tím se zlepšuje kvalita úrody kávy. Káva se pěstuje v blízkosti stanoviště horských goril v nadmořské výšce kolem 1 800 m n. m. na drsném severozápadě Rwandy.

V roce 2003 vybudovala mycí stanici z prostředků poskytnutých rwandským ministerstvem obrany. Výměnou za tuto podporu věnuje Dukunde Kawa každoročně 10 % svého čistého zisku na financování výstavby dalších mycích stanic po celé Rwandě.

Společnost Dukunde Kawa, která je od roku 2004 držitelem certifikátu Fair-trade, zajišťuje rwandským zemědělcům vysokou životní úroveň tím, že jim zajišťuje přístup k ekonomicky a ekologicky udržitelnému kávovému průmyslu. 80 % producentů Dukunde Kawa tvoří ženy.

  • Nadmořská výška: 1700 - 2000 m n. m.

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice