Hodnocení celkem
4.75 / 5
Doporučuje
100%
2 z 2 uživatelů
Jindřich ověřený zákazník 8. Září
Doporučuje produkt
Cafflano® Kompresso
Skladnost - na cesty to nejlepší
Cena - oproti konkurenci je to "za hubičku". Nedivil bych se, kdyby firma typu Wacaco prodávalo to samé, ale s cenovkou 2500,- a výš
Kompletnost - přijde krom mlýnku a konvice se vším co potřebujete. Plastová sklenička na espresso a i ten tamper v podobě naběračky
Dělá opravdu výbornou kávu. Je to prostě přenosný kávovar a tečka. Myslím, že v tomhle ohledu ani nemá konkurenci, jelikož u "konkurence" se s nedostatečným tlakem, dá hůře hovořit o opravdovém espressu. Na youtube jsou pěkná videa, kde lidé co tomu rozumí, a né amatéři jako já, porovnávají s ostatními přenosnýmy kávovary. Velmi užitečné a doporučuju shlídnout
Faktor zajímavosti - tak trošku klad, tak trošku zápor. Kdekoli vytáhnu kompresso, okamžitě se slétnou dotazy a pohledy. Jste středem pozornosti v tu ránu. Za mě možná i více zápor než klad, ale tohle záleží na každém
Rozložitelnost - jednoduše celé rozeberete a zase složíte, výborné na čištění.
Lehkost - i když namelu jemněji, tak stejně nemám velké problémy s dostatečnou sílou na dostatečný tlak. Případně metoda tlačení loktem musí fungovat i pro nejdrobnější.
Klady mnohokrát převyšují zápory, proto za mě 5/5. Geniální produkt se super cenovkou
Hodně bych ocenil nějaké pouzdro nebo něco na převoz, samozřejmě není problém to převážet "holé", ale rád bych to vozil v něčem. Klidně mimo produkt a dokoupil bych si to k tomu, nicméně krom cestovních pytlíčků nic není (nebo jsem nenašel)
Životnost - je mi jasné že 10 let to nevydrží, ale za 1500? Klidně si každé tři roky koupím nové a nebo se prodávají jednotlivé náhradní díly a jen si dokoupím náhradní díl. Takže kritika nekritika.
Ocenil bych klidně trošku větší zásobník na vodu. Není to tak špatné, ale aspoň o 10-20ml více vody v zásobníku bych uvítal.
Tamper - jako nebudem si nic nalhávat, ta tamper naběračka je opravdu lepší než nic, ale žádný velký zázrak to není. Osobně jsem si změřil rozměry a na soustruhu jsem si vytočil nerezový tamper (o velikosti, aby se mi vešel do šálku, takže je to plně převozní a místo naběračky tam mám pořádný tamper). Doporučuji všem co tu možnost mají, případně poproste šikovného známého, stojí to za to.
Velikost - krom velikosti nádobky na vodu, bych ocenil i větší košík na kafe.
Jan Lacina 17. Duben
Doporučuje produkt
Cafflano® Kompresso
Umí fakt vykouzlit espresso - není to jen marketing
Dělá espresso (50-60ml)
Skladnost
Při správných znalostech a mlýnku překoná všechny espressovače s přetlakovým sítkem (které nedovedou z kávy dostat vše - so simple)
Naběračka a zároveň "tamper" má dole vyražené logo, v kterém se usazuje káva a fakt na prd se čistí (vybrousil jsem si hrubym a nasledne jemnym smirkem a dokonale)
Dělá espresso (50-60ml)
Když namelete fakt na jemno, tak máte absolutní smůlu, nepřetlačíte :)
Nutný kvalitní mlínek (aspoň třída Hario Mini). Stejně jak u lepších espressovačů si ladíte dobu extrakce hrubostí namletí)
Gumové části po intenzivním použivání zkrátka časem odejdou.