Parádní naturálka z východní Ugandy, kteoru si určitě nesmíte nechat ujít! Plná třešní v čokoládě a jahod zacházející do funky tónů potěší zejména milovníky sladkých a exotických káv.
Ugandské kávy byly ještě do nedávna v kávovém světě spíše raritou. V posledních letech se ale zdá, že ugandské kávy zažívají boom. Jejich kvalita a oblíbenost se rapidně zvyšuje. Uganda se nachází na velmi podobném podloží jako sousední Keňa. Vulkanická půda plná živin a minerálů tedy nabízí skvělý předpoklad pro výjimečné kávy. Jediný problém byl a je ekonomická situace Ugandy. Stále se jedná o velmi chudou zemi s omezenými technologickými možnostmi.
Norman Mukuru vybudoval při úpatí pohoří Mt. Elgon "The Coffee Yard" — zpracovatelské centrum, kam sváží své čerstvě natrhané kávové třešně asi 173 farmářů ze 4 okolních districtů (Sironko, Bulambuli, Kapchorwa, Mbale). Tito farmáři pěstují své třešně v nadmořských výškách mezi 1 800 a 2 200 metry.
Úspěšná spolupráce s ugandským dodavatelem The Coffee Gardens, umožňuje Normanovi podílet se na nových projektech pro farmáře, díky kterým budou schopni vylepšit kvalitu místních káv. Norman se zaměřuje výhradně na naturální zpracování a jeho kávy se vyznačují vysokou kvalitou, čistotou šálku a rozličnými chuťovými profily. Tato šarže vznikla finálním tříděním několika mikrolotů, ze kterých byly vybrány zrnka mutace peaberry. V třešních této mutace se vyvine pouze jedno kulaté zrnko (místo dvou).
- Nadmořská výška: 1 800 - 2 200 m n. m.