Výběrová káva Uganda MON CHERRY z belgické pražírny WAY Coffee Roasters je charakteristická tóny ananasu, sladu, švestek, manga a vína.
Region Rwenzori, historicky známý jako Mountains of the Moon, se nachází na hranici mezi Ugandou a Konžskou republikou. Mount Rwenzori je jedním z posledních zbývajících afrických summitů s věčným sněhem. Rwenzori je místní označení pro „výrobce vody“, protože tyto hory napájejí mnoho řek v regionu. Mount Rwenzori, Kilimanjaro a Mount Kenya jsou poslední ledovce v Africe a obklopují kávová pole v regionu. Je to region, kde lidé vyrábějí naturálně zpracovanou kávu po celá desetiletí. I když je pravda, že kvalita ugandské kávy je často zpochybňována, někteří lidé bojují za propagaci kvalitní kávy, která se zde vyrábí a která si zaslouží být známá. Cílem projektu „Cherry Selection Coffee Program“ je nabídnout větší sledovatelnost a kvalitu. Do tohoto projektu je zapojeno 7 000 producentů, kteří těží ze školení na svých plantážích. Tato káva proto pochází z 12 geografických oblastí. Byla pěstovaná na chráněných půdách a v přirozeném stínu banánovníků. Po sklizni jsou třešně tříděny u pěstitele a poté přeneseny do Kasese. Poté se rozloží v jedné vrstvě na africká dřevěná sušící lůžka a pod trvalou kontrolou se nechají tři dny schnout.
- Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n. m.
- Odrůdy: SL 28, SL 14