Farmáři z Aranga coffee group žijí na svahu hory Meru v severní Tanzánii. Půda je zde úrodná, vulkanická, což umožňuje pěstovat křehkou Arabiku bez výraznějších umělých zásahů. Aranga coffee group vznikla v roce 2002, kdy se deset farmářů odtrhlo od větší, špatně vedené organizace a založili novou společnost více zaměřenou na kvalitu a transparentnost. V průběhu let, díky sbíraní zkušeností, investicím do vybavení a konzultací s odborníky, zdokonalili své pěstitelské dovednosti. Ve své kávě tak dokázali plně rozvinout florální aroma, příjemnou aciditu lesního ovoce a výraznou vanilkovou dochuť.
V současnosti má organizace 28 členů, z nichž 11 jsou ženy. Jejich cílem je stále se zvyšující kvalita, férový a transparentní obchod, to mimo jiné dokazují i tím, že sami kávu pijí (což je ve východní Africe spíše ojedinělé). Káva je po sebrání vyloupána na jednoduché ruční loupačce a striktně ten samý den promyta. Následně prochází dvojitou fermentací, vždy po 18ti hodinách, poté je sušena ve stínu a na tzv. afrických postelích na slunci. Celý proces promývání si zajišťuje společnost sama na svých farmách. Většina farmářů pěstuje také úspěšně banánovníky, které chrání kávové rostliny při růstu před ostrým sluncem. V roce 2016 získala společnost místní certifikát ekologicky pěstovaná káva.