Výběrová káva Sample Box 5x100g z holandské pražírny Friedhats Coffee
1. Kolumbie RAFAEL AMAYA je charakteristická tony čaje, sladu a citronů.
Tento mikro lot pochází od farmáře Rafaela Amaya, který vlastní farmu Finca La Virginia. Rafael pěstuje kávu asi 20 let. Farma se nachází v Timaně ve státě Huila. Skládá se z odrůdy Pink Bourbon (třešně dozrávají růžově místo obvyklých červených nebo žlutých tónů). Rafael během zpracování provedl promytou uhličitou maceraci.
2. El Salvador FINCA EL SALVADOR 48 je charakteristická tony bonbónů z tmavé čokolády a švestkových povidel.
Kdysi dávno se rodina Ruffatti přestěhovala do Salvadoru z italského Turína a krátce poté co se usadili začali pěstovat kávu. Finca El Salvador je nyní v rodině po 6 generací. Nachází na vrcholu Cerro El Aguila, na severní straně pohoří Apaneca-Ilamatepec, a káva se v současné době vysazuje v nadmořské výšce 1640 metrů. Během několika posledních let se nová generace, kterou zastupuje Rodolfo Ruffatti Batlle, zaměřila na pěstování exotických odrůd a letos se bude konat první sklizeň odrůdy Rume Sudan.
3. Keňa GATHATHA je charakteristická tony coly, černého rybízu a limetky.
Gathatha také známý jako Gachatha (existuje několik variant) je mlýn nacházející se v oblasti Nyeri, na svazích pohoří Aberdare v osadě Karundu. Provozuje jej společnost The Gachatha Farmers 'Co-operative Society Ltd., která byla založena v roce 1963 a v současné době má 1345 členů. Nachází se vedle národního parku a věnují zvláštní pozornost ochraně původních stromů. Tato káva je směsí odrůd SL28, Ruiru a Batian.
4. Etiopie SHAKISO je charakteristická tony květin a ledového čaje.
Farma Shakisso leží v oblasti Guji na jihu Etiopie ve výšce kolem dvou tisíc metrů nad mořem. Kombinace vysoké nadmořské výšky, častých dešťů a úrodné půdy společně s výbornou znalostí farmářů slibuje vysoce kvalitní kávu. Farma Shakisso má rozlohu přes 640 hektarů. V hlavní sklizni zaměstnává přes 300 zaměstnanců, kteří ručně kávu sklízí. Trvale zaměstnává 12 lidí s více než desetiletou praxí v pěstování a zpracování kávy.
5. Guatemala BUENA VISTA je charakteristická tony hroznového vína a peckového ovoce.
Pěstování kávy je v Guatemale rozděleno do 8 hlavních regionů. Na pěti z nich je pohoří sopečného původu. Každý region nabízí mírně odlišné podnebné podmínky vzhledem k různým nadmořským výškám, díky čemuž má káva z každého regionu svoji charakteristickou chuť. Tato káva pochází z farmy Buena Vista, kterou vlastní a provozuje Marta Neli Dominguez a její rodina. Nachází se v blízkosti města Petatan v regionu Huehuetenango a název doslova vznikl kvůli ohromujícímu pohledu z její farmy. Tuto farmu zdědila po své rodině a snaží se tak předávat zkušenosti a znalosti svým 3 dětem, aby mohli farmu jednoho dne převzít! Tato promytá káva je směsí odrůd Caturra a Bourbon.