Výběrová káva Rwanda NYAGATARE z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny ananasu, citronového dortu a pomeranče.
Tato káva z Nyagatare Washing Station je odrůdy red bourbon pěstovaný v sektoru Mahembe, okres Nyamasheke v západní provincii Rwanda. Tato oblast tvoří velký rozsah vysokých hor země s nadmořskou výškou v rozmezí 1700 - 2100 metrů nad mořem.
Mahembe je rodinná společnost, kterou založil Justin Musabyimana v roce 2010. Jejich vizí je stát se regionálním lídrem v oblasti kvality kávy a důsledně se odlišovat poskytováním těch nejlepších produktů prostřednictvím zcela udržitelného a transparentního hodnotového řetězce, který významně přispívá k lepší život farmářů. V současnosti mycí stanice Nyagatare spolupracuje s více než 675 producenty kávy seskupenými v rámci družstva Abatarushwa, kteří dodávají kávu přímo do mycí stanice, přibližně 500 tun kávových třešní za sezónu!
Tato káva je zpracována plně promytou metodou za použití přírodní pramenité vody z vysokých hor poblíž lesa Nyungwe. Farmáři jsou vyškoleni ke sklízení pouze zralých kávových třešní ze svých farmářských stromů, aby zajistili vyšší kvalitu a ceny, když jejich sklizeň dorazí do mlýna.
- Nadmořská výška: 1700 - 2100 m.n.m.