Rwanda MUHONDO

od HAYB Speciality Coffee

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
HAYB Speciality Coffee
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda
Region
Gakenke
Odrůda
Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Karamel, Červený pomeranč, Lesní plody
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Tato výběrová káva z Rwandy od pražírny HAYB Speciality Coffee vás okouzlí svou intenzivní sladkostí a ovocným charakterem. Díky naturálnímu zpracování si zrna zachovala bohaté tóny lesních plodů, červeného pomeranče karamelovou koncovkou, dodávající tomuto šťavnatému chuťovému profilu příjemnou sladkost. Anaerobní honey metoda podtrhuje hloubku a komplexitu chuti, zatímco vysoká nadmořská výška a pečlivá práce místních farmářů zajišťují výjimečnou čistotu a dlouhou dochuť.

Káva pochází ze zpracovatelské stanice Muhondo, která se nachází v regionu Gakenke na severu Rwandy. Tento region je známý svou členitou krajinou, bohatou vulkanickou půdou a ideálními podmínkami pro pěstování výběrové kávy. Stanici provozuje společnost Muhondo Coffee Company, která se zaměřuje na podporu drobných farmářů v oblasti, spravedlivé výkupní ceny a zlepšování zpracovatelských technologií. Díky pečlivému výběru třešní a důsledné kontrole kvality patří kávy z této stanice mezi nejvyhledávanější v regionu a pravidelně získávají uznání za svou výjimečnou chuťovou komplexitu a čistotu.

Tato káva byla zpracována metodou anaerobní honey, která spojuje intenzivní sladkost a bohaté ovocné tóny s jemnou fermentační vrstvou. Po pečlivém ručním sběru jsou zralé třešně nejprve umístěny do uzavřených fermentačních nádob, kde bez přístupu kyslíku fermentují po dobu 48–72 hodin. Tento proces umožňuje rozvinutí komplexních chutí a intenzivnější sladkosti. Po fermentaci jsou třešně zbaveny slupky, ale část dužiny zůstává na zrnech a přechází do fáze sušení. Káva se poté suší na vyvýšených afrických postelích po dobu 15–25 dní, během nichž se pravidelně obrací, aby se zajistilo rovnoměrné schnutí a zabránilo nechtěné nadměrné fermentaci. Tento inovativní způsob zpracování, který kombinuje kontrolovanou anaerobní fermentaci a honey proces, dodává kávě výrazné aroma, plné tělo a hladkou, dlouhotrvající dochuť.

Další kávy od HAYB Speciality Coffee

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Martin Stříž ověřený zákazník 8. Duben
Doporučuje produkt
250g
Vůně
Výrazná ovocná chuť
Je třeba si pohrát s nastavením mlýnku. Skrz V60 voda rychleji protéká.
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 30
Voda (g): 500
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): C40 - 21 kliků

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6227 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice