Výběrová káva Rwanda IREME GASHARU z polské pražírny Coffeelab je charakteristická tóny zralého červeného ovoce, hroznového vína a manga.
Kávová zrna Rwanda Gasharu Ireme pocházejí ze západní části Rwandy, konkrétně z oblasti Nyamasheke. Tým Gasharu je jedním z nejznámějších v oblasti inovativních způsobů zpracování kávy v Africe.
Po sklizni se kávová zrna ihned uzavřou do malých nádob, ve kterých probíhá 72 hodin anaerobní fermentace. Po fermentaci následuje klasické sušení na afrických stolech, které trvá 25-30 dní. Výsledkem tohoto inovativního procesu je extrémně bohatá káva s výraznými tóny fermentace, sladkého ovoce a svěžích kyselin.
Experimentální lot Ireme je inspirována citovým vztahem její rodiny ke kávové komunitě jako celku. Pěstování kávy, její zpracování a distribuce ke konzumaci byly dosud drženy v izolaci a její rodina věří, že se to může změnit. Myšlenkou této kávy je poskytnout milovníkům kávy co nejautentičtější šálek rwandské kávy, aby spotřebitel myslel na pěstitele, protože pěstitel při zpracování kávy myslí i na kupujícího.
- Země původu: Rwanda
- Region: Macuba Sector, Nyamasheke
- Odrůda: Bourbon
- Zpracování: Ireme Experimental