Výběrová káva Rwanda HUYE MOUNTAIN NATURAL z britské pražírny North Star Coffee je charakteristická tóny jahod, manga a mléčné čokolády.
Zpracovatelská stanice, kterou vlastní David Rubanzangabo, byla založena v roce 2011, kterou od tehdy rozšiřuje. David je filantrop, kterému záleží na blahu menších zemědělců, kteří dodávají kávu do jeho stanice. Dbá na to, aby dostávali za svou kávu férovou cenu a bonusy za vyšší kvalitu. Takto motivuje farmáře, aby se lépe starali o úrodu. Typická farma v okolí má jen čtvrt hektaru s asi 200 kávovníky. Jeden kávovník vyprodukuje asi 4 kg třešní. Takže každá farma vyprodukuje cca jen 2 pytle kávy. Odrůda je všude stejná - Red Bourbon. Spolu s nadmořskou výškou v níž se pěstuje - 1600 až 2300 metrů nad mořem je výsledkem komplexní výborná chuť v šálku. Davidova cílevědomost a honba za kvalitou přinesla velké zvýšení cen pro lokální farmáře za jejich kávu. Potvrzení vysoké kvality kávy, kterou produkují je i úspěch v Cup of Excellence. Druhé místo v roce 2012 a šesté a jedenácté v roce 2013.
- Producent: David Rubanzangabo
- Oblast: Huye, Jížní Rwanda
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1600 - 2300 m n.m.
- Odrůda: Red Bourbon