Připravte se na nevšední kávový zážitek s Rwandou GITEGA HILLS od slovenské pražírny Mlsnacava, kde se v harmonickém tanci prolínají okouzlující chutě. Tato káva přináší symfonii chutí, od svěžího ovocného jogurtu, přes jemně kořeněný muškátový oříšek, až po sladké tóny karamelu, které jsou zakončeny svěží citronovou dochutí. Ideální pro milovníky filtru.
Zpracovatelský závod Gitega Hill’s se nachází v Jižní provincii Rwandy na krásném místě v blízkosti Národního Parku Nyungwe Forest. Majitelem závodu je místní rodák Bernard Uwitije. S naturálním zpracováním kávy má bohaté zkušenosti. Oblast s vysokou nadmořskou výškou a vulkanickou půdou má výborné podmínky pro pěstování a zpracování. Ročně se zde zpracuje více než 150 tun kávy a kapacita se dále zvyšuje. Kávu vypěstovali drobní farmáři z okolí a přivezli ji ke zpracování do závodu Gitega.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.