Výběrová káva Rwanda GASHARU INTEGO z holandské pražírny Friedhats je charakteristická tóny kiwi, dračího ovoce a šípkového čaje.
Rwanda Gashru dorazila a letos pro vás máme několik různých experimentálních šarží! Pro začátek máme Intego, což znamená řešení a je pojmenováno po procesu "pokusu a omylu", který byl zapotřebí k tomu, abychom se dostali k tomuto chuťovému profilu. Tato šarže je odrůda Bourbon pěstovaná mezi 1800 a 2110 m.n.m. Proces této kávy je 60 hodinová anaerobní fermentace v tanku s následným asi 30 denním sušením na vyvýšených záhonech. Muži farmáři jsou zodpovědní za provádění těchto experimentálních procesů, zatímco ženy starší provádí třídění. A co můžete čekat v šálku? Je to jasná kyselost kiwi spojená s velmi sladkým dračím ovocem a trochou šípkového čaje.
Mycí stanice Gasharu se nachází v blízkosti pohoří Rwanda Kongo Nil Mountain Chain a je jednou ze dvou mycích stanic od Gasharu Coffee. Pracují s 1650 drobnými farmáři z této oblasti a pěstují nejčastěji kávovou odrůdu Bourbon. Kávu od Gasharu máme již druhým rokem a neustále nás překvapuje kvalita a komplexnost chutí.
Valentin Kimenyi obhospodařuje Gasharu poté, co převzal farmu v roce 1976, po svém otci. Ten zde zasadil své první kávovníky v 17 leteh. V průběhu let vybudoval Gasharu do dnešní podoby a položil tak skvělý základ pro Valentina.
- Nadmořská výška: 1.800 - 2.110 m.n.m.
- Sklizeň: červenec 2021
- Producent: Valentin Kimenyi
- Mycí stanice: Gesharu