Pokud milujete exotické chutě, tato kávička od anglické pražírny Five Ways vás jistě potěší. V šálku této promyté kávy z Rwandy hledejte nevšední aroma jablečného štrůdlu společně s aroma karamelu, což dohromady vytváří dokonalou kombinaci pro každého, kdo rád objevuje nové a zajímavé chutě.
Tato káva pochází z mycí stanice Cyesha společnosti Muraho Trading Company v Nyamasheke ve Rwandě. Společnost Muraho založili dva bratři, Karthick a Gaudam Anbalaganovi, jejichž cílem je ukázat světu, co je to rwandská speciální káva. Cyesha je jejich nejnovější mycí stanice, kterou založili v prosinci 2021. Káva z Cyeshy je mimořádně výjimečná díky sopečné půdě a vysoké nadmořské výšce farmy, až 1800 metrů nad mořem. Mycí stanice se také nachází v blízkosti jednoho z majestátních afrických Velkých jezer, jezera Kivu. Proudění větru od jezera přes okolní kopce je pro sušení kávy ideální.
Cyesha dodržuje nejvyšší standardy, aby dosáhla co nejlepší kvality speciální kávy. Na stanici se přijímají pouze červené zralé třešně. Všechny třešně jsou při příjezdu zkontrolovány, poté se uchýlí na třídicí stoly a následně projdou intenzivním plovoucím procesem kvality. Po dokončení floatingu se třešně rozmělní a 12 hodin se suší. Poté se káva promyje, roztřídí a namočí. Nakonec se káva přesune do prostoru pro předsušení, kde se ručně třídí, dokud se nepřesune na sušící stoly.
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.