Šťavnatě sladká zrnka na espresso i filtr z pražírny Rebelbean nadchnou všechny zastánce cukernatějších šálků s lehkou kyselinkou v závěru. V chuti vás příjemně překvapí neodolatelně sladký žlutý meloun v kombinaci s karobem a kešu. Prosté, vyvážené a hlavně chutné! Co víc si člověk může přát?
Úplně první káva z centrální oblasti Peru, kterou měli možnost pražit. V této oblasti se obvykle setkáváme se sušším klimatem, které není pro kávu příliš vhodné. Oblast Masma se však nachází ve vyšší nadmořské výšce, což vytváří vlhčí mikroklima se značnými výkyvy teplot během dne a noci, což je ideální. Díky tomu je zde bujná vegetace a kromě kávy pěstují zemědělci také mučenku, avokádo, "rocoto" (lahodná směs rajčat a paprik) a broskve.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.