Slovenská pražírna Mlsnakava upražila pro milovníky espressa Peru SUJEILY VASQUEZ PEREZ. Nalákat vás mohou sladké tóny mléčné čokolády a karamelu spolu s černým čajem a citronem.
Sujeily Perez je mladý profesionální pěstitel s podnikatelským a inovativním duchem, který se pěstování kávy věnuje již 4 roky. Na farmě "El Zorzal" se pěstují různé odrůdy kávy, jako jsou: bourbon, paches, caturras, catimor, s diverzifikací odstínů původních a exotických druhů, které zajišťují udržitelnost a odolnost vůči klimatickým změnám v posledních letech. Káva se sklidí, roztřídí podle kvality a hustoty, promyje a oloupe. Jakmile je káva oloupaná, prochází 42 hodinovým procesem fermentace. Po dokončení fermentace pokračujte v mytí a ovonění pergamenové kávy. Káva se suší 12 až 18 dní v solární sušičce. Po vysušení se káva skladuje v plastových pytlech na paletě.
Káva je odvezena do skladu FALCON COFFEES. Nachází se ve městě Jaén, Cajamarca, Peru ve vzdálenosti 4 až 5 hodin od farmy. Když káva dorazí do skladu, projde kvalitním filtrem a po tomto procesu je odvezena do sušícího mlýna SELVA NORTE, zde se zelená káva třídí a balí do vzduchotěsných sáčků, které zaručují kvalitu až do místa určení. Po tomto procesu se odveze do přístavu, který se nachází v PAITA PIURA. Když káva dorazí do přístavu, projde fytosanitární kontrolou a pak se naloží do kontejnerů zasláných na konečné místo určení. Jelikož Falcon kontroluje dodavatelský řetězec od farmáře až po vaše dveře, tyto kávy se kvalifikují na náš štítek Blueprint Project, kde můžeme poskytnout údaje o ekonomické transparentnosti pro každou domácnost, která vám poskytla zakoupenou kávu.
- Nadmořská výška: 1850 m n. m.
- Sklizeň: září 2022