Výběrová káva Peru PRESBITERO z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny žlutého ovoce, cukrové vaty a kakaa.
Producent Presbitero Herrera Torres vlastní 3 hektary půdy, na které pěstuje odrůdy Catuai a Colombia. V současnosti produkuje pouze naturálně zpracovanou kávu, protože s ní dosahuje mnohem vyšších chuťových kvalit, zejména díky nadmořské výšce, pěstovaným odrůdám a mikroklimatu. Zralé třešně se posbírají, promyjí a usuší na vyvýšených postelích po dobu 25 až 30 dní. Okres Huabal je jedním z dvanácti okresů provincie Jaén v peruánském regionu Cajamarca. Huabal má velký potenciál pro kvalitní kávu. Mnoho producentů však má kvůli špatné infrastruktuře omezené zdroje i znalosti a tento potenciál nemohou využít. Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, které farmáři při pěstování dělají, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.
- Producent: Presbitero Herrera Torres
- Oblast: Cajamarca, Huabal
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1600-1800 m n.m.
- Odrůda: Catuai