Výběrová káva Peru Los Cedros od slovenské pražírny Coffeein. Chuťový profil kávy obsahuje mléčnou čokoládu, karamel, vanilku a zelené jablka.
Tělo kávy je středně silné, vyrovnané. V chuti převládají sladké tóny mléčné čokolády, karamelu a vanilky. Na pozadí můžeme najít i mírnou kyselost zelených jablek. Dochuť se nese v podobném duchu a káva zanechává v ústech sladkou, dlouhotrvající chuť.
Esgar Delgado Torres (s manželkou) je majitelem a farmářům na své mini kávovníkové farmě Los Cedros. Farma leží v regionu Huab - Cajamarca, v nadmořské výšce 1863 m n. m. Esgar pěstuje kávovníky odrůdy Caturra a Pacas, jejichž úrody sbírá a třídí sám se ženou a výlučně ručně. Na své farmě si vybudoval i malou zpracovatelskou stanici a mlýn a celý proces od sběru, zpracování a sušení řeší ve vlastní režii. Jedná se o skutečný microlot. Káva je zpracována mokrou metodou s dobou fermentace 18 - 22 hodin. Následuje sušení na slunci a pak balení.
- Region: Huabal - Cajamarca
- Farma: Los Cedros
- Farmář: Esgar Delgado Torres
- Zpracovatelský závod: El Huacho
- Odrůda: Pacas, Caturra