Výběrová káva Peru ELVIS z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny kiwi, kešu, skořice a melasy.
Producent Elvis Torres Sanchez vlastní 2 hektary půdy, na kterých pěstuje kávu. Po úspěšných pokusech v loňském roce, letos poprvé Elvis produkuje naturální kávy.Zralé třešně odrůdy Catuai se sklidily, promyly a poté se rozprostřely na terasu, kde se po dobu 20 až 25 dní sušily na slunci.Aby kávě dodal komplexnost a zvýraznil žádané chutě, Elvis experimentuje s macerací – prefermentací. Třešně maceroval zavřené v pytlích ve stínu po dobu 24 až 48h. Okres Huabal je jedním z dvanácti okresů provincie Jaén v peruánském regionu Cajamarca. Huabal má velký potenciál pro kvalitní kávu. Mnoho producentů však má kvůli špatné infrastruktuře omezené zdroje i znalosti a tento potenciál nemohou využít. Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, které farmáři při pěstování dělají, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.
- Producent: Elvis Torres Sanchez
- Oblast: Cajamarca, Huabal
- Zpracování: Suché s macerací
- Nadmořská výška: 1600 - 1800 m n.m.
- Odrůda: Catuai