Výběrová káva Peru Eli Espinoza Soberon z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny černého rybízu, jablka, mandarinek a karamelu.
Eli Espinoza přišel do oblasti jako mladý teenager hledající práci na kávových farmách. Začal pracovat jako sběrač. Zanedlouho si vydělal na kus vlastní půdy, dům a začal produkovat svou kávu.Dnes pěstuje kávu na 4ha půdy. Převážně odrůdu Typicca, ale i Caturra a Bourbon. Veškerou kávu zpracovává ve svém domě, který leží ve výšce 1800 m.n.m.V roce 2018 začal Eli experimentovat s naturálním zpracováním kávy. Po zdárných výsledcích, které zlepšily skóre jeho káv a přinesly nové rozmanitější chutě, investoval do velké solární sušičky.
- Chuťový profil: Černý rybíz, zelené jablko, mandarinka a sladká karamelová dochuť.
- Země: PeruRegion: Las Pirias, Chirinos, Cajamarca
- Farma: Eli Espinoza Soberón
- Nad. výška: 1800 – 2000 m.n.m.
- Odrůda: Caturra, Typica
- Zpracování: Promyté