Tato káva nabízí kombinaci exotické sladkosti liči s jasnými citrusovými tóny bergamotu a vytváří tak osvěžující zážitek. Jemné podtóny jasmínu dodávají kávě květinovou eleganci. Výsledkem je vyvážený šálek, který potěší vaše smysly.
I přes velký potenciál ve světě výběrové kávy, produkují peruánská družstva zejména levné velkoobjemové šarže bez možnosti zpětného dohledání, což nedává šanci vyniknout vynikajícím malým šaržím. Snahou vývozců je, najít menší skupiny producentů, kde lze vyřešit selektivní zpracování a sledovatelnost, a to buď pro jednoho farmáře, nebo pro menší skupinu. To je případ farmy El Laurel. Florentino Jimenez Carrasco provozuje farmu o rozloze 1,5 hektaru, nedaleko vesnice Caserío Torre de Bavel v Cajamarce. Florentino pěstuje výhradně odrůdu Gesha a kávu zpracovává přímo na místě.
Nejcennější, nejluxusnější, nejslavnější - to je jen několik “nej”, kterými se odrůda Gesha pyšní. Tato ovocná temperamentní dáma s komplexním aroma plným růží, jasmínu a ibišku každoročně trhá rekordy prodejní ceny a získává si srdce kávomilů po celém světě. Původně pochází z jihozápadní Etiopie, podobně jako Bourbon a Typica, ale její domovinou je už více než 70 let Panama. Západní stěny hor Cordillera de Talamanca, o které se opírá vlhký severní vítr od Karibiku, pro ni vytvářejí chladné dlouhotrvající mlhy, tzv. bajareques, které zpomalují dozrávání třešní a umožňují rozvoj těch nejkomplexnějších chutí. Na světlo světa vynesla tuto odrůdu v roce 2004 rodina Peterson z farmy Hacienda La Esmeralda - poté, co byla po dlouhých čtyřiceti letech farmáři opomíjena pro své křehké větve a citlivou povahu - a od té doby stále nabývá na své slávě.
Zpracování promytou metodou na farmě El Laurel začíná zbavením slupek, následuje mokrá fermentace v nádržích pokrytých keramickými dlaždicemi, poté mytí a oplachování a nakonec sušení na slunci v solárních sušárnách. Sušení trvá v průměru 10-20 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách.
- Nadmořská výška: 1 600 - 1 700 m n. m.