Peru EL LAUREL — gesha

od Casino Mocca

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno
Pražírna
Casino Mocca
Země původu
Peru výběrová káva Peru
Region
Cajamarca
Odrůda
Geisha (Gesha)
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Jasmín, Liči, Bergamot
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Tato káva nabízí kombinaci exotické sladkosti liči s jasnými citrusovými tóny bergamotu a vytváří tak osvěžující zážitek. Jemné podtóny jasmínu dodávají kávě květinovou eleganci. Výsledkem je vyvážený šálek, který potěší vaše smysly.

I přes velký potenciál ve světě výběrové kávy, produkují peruánská družstva zejména levné velkoobjemové šarže bez možnosti zpětného dohledání, což nedává šanci vyniknout vynikajícím malým šaržím. Snahou vývozců je, najít menší skupiny producentů, kde lze vyřešit selektivní zpracování a sledovatelnost, a to buď pro jednoho farmáře, nebo pro menší skupinu. To je případ farmy El Laurel. Florentino Jimenez Carrasco provozuje farmu o rozloze 1,5 hektaru, nedaleko vesnice Caserío Torre de Bavel v Cajamarce. Florentino pěstuje výhradně odrůdu Gesha a kávu zpracovává přímo na místě.

Nejcennější, nejluxusnější, nejslavnější - to je jen několik “nej”, kterými se odrůda Gesha pyšní. Tato ovocná temperamentní dáma s komplexním aroma plným růží, jasmínu a ibišku každoročně trhá rekordy prodejní ceny a získává si srdce kávomilů po celém světě. Původně pochází z jihozápadní Etiopie, podobně jako Bourbon a Typica, ale její domovinou je už více než 70 let Panama. Západní stěny hor Cordillera de Talamanca, o které se opírá vlhký severní vítr od Karibiku, pro ni vytvářejí chladné dlouhotrvající mlhy, tzv. bajareques, které zpomalují dozrávání třešní a umožňují rozvoj těch nejkomplexnějších chutí. Na světlo světa vynesla tuto odrůdu v roce 2004 rodina Peterson z farmy Hacienda La Esmeralda - poté, co byla po dlouhých čtyřiceti letech farmáři opomíjena pro své křehké větve a citlivou povahu - a od té doby stále nabývá na své slávě.

Zpracování promytou metodou na farmě El Laurel začíná zbavením slupek, následuje mokrá fermentace v nádržích pokrytých keramickými dlaždicemi, poté mytí a oplachování a nakonec sušení na slunci v solárních sušárnách. Sušení trvá v průměru 10-20 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách.

  • Nadmořská výška: 1 600 - 1 700 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice