Balíček výběrové kávy Nicaragua SANTA MARIA ze španělské pražírny Kima Coffee je naplněn svěžestí a šťavnatostí. Každý šálek této kávy je jak košík plný ovoce, jelikož podtóny této výběrovky tvoří jablko, černý rybíz, pomeranč a maliny. Černý rybíz jí přidává spolu s pomerančem kyselost a maliny s jablkem příjemnou sladkost.
Káva byla zpracována naturálním procesem s prodlouženou anaerobní fermentací. Nejprve byly třešně roztříděny a promyty. Následně byly zavedeny do nádrže o objemu 450 litrů, aby v anaerobním prostředí fermentovaly až 72 hodin. Po dokončení fermentační doby se třešně vyjmuly z nádrží a následoval proces sušení, který mohl trvat až 30 dní. Třešně se rozprostírají v jedné vrstvě po dobu tří dnů, aby bylo umožněno odstranit přebytečnou vodu. Jakmile se přebytečná voda odstraní a třešně začnou vysychat, umístí se do zakrytých sušicích lůžek po zbytek doby sušení. Třešně se prohrabují ručně třikrát denně, aby mohly rovnoměrně zaschnout a zabránit plísním nebo nadměrnému kvašení.
Finca Santa María de Lourdes je farma rodiny Peralta, nachází se v San Fernando, v obci asi 25 km od hlavního města departementu Ocotal v Nueva Segovia, poblíž hranice s Hondurasem. Historie rodiny Peralta spjatá s kávou sahá až do začátku 20. století, ale teprve v roce 2008 bratři Julio a Octavio změnili svůj přístup k vývoji jedinečných speciálních příprav.
- Nadmořská výška: 1.300 - 1.550 m n. m.