Objevte vůni malin, medu a černého čaje. Šťavnaté a komplexní chutě s tóny zeleného čaje a červeného ovoce (třešně, jahody, maliny) v nikaragui ze španělské pražírny Right Side. A užijte si tak ten pravý španělský letní vibe.
Luis Alberto Balladarez pochází z dlouholeté tradice pěstování kávy v severní Nikaragui. Zatímco v hlavním městě Nueva Segovia Ocotal je usazeno několik mlýnů a vývozců, společnost Beneficio Las Segovias Luise Alberta jasně vyniká svým zaměřením na speciální kávy a mikroloty. Jednou z věcí, která činí Luise Alberta mezi majiteli mlýnů jedinečným, je to, že vlastní a spravuje několik vlastních farem. Úspěch, který s těmito farmami zaznamenal, je jedním z důvodů, proč mu tolik dalších farmářů důvěřuje při zpracování své kávy. Luis Alberto zná kvalitu a je posedlý každým detailem v každém kroku, kterým jeho káva prochází, od školky až po suchý mlýn.
Sběrači ručně sbírají zralé červené třešně a dodávají je do zpracovatelské stanice. Sběračům se doporučuje, aby sbírali pouze zralé třešně, a po příjezdu se třešně opět pečlivě třídí, aby méně než 1 % zpracovaných třešní bylo nezralých. Po sběru se třešně uloží do uzavřených plastových pytlů a nechají se 100 hodin fermentovat. Po fermentaci se třešně rozprostřou na vyvýšené záhony, kde se suší na slunci. Třešně se často shrabují, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení třešní trvá přibližně 12 dní.
- Farmář: Luis Alberto Balladarez