Výběrová káva Nikaragua ESCONIDIDA z německé pražírny Elbgold je charakteristická tóny levandule, bílého čaje a hrušek Nashi.
Farmu rodiny Mierischů provozuje již třetí generace. Ukázali odvahu s téměř zapomenutou odrůdou Laurina. Sklizené zralé třešně se anaerobně fermentují. To znamená, že jsou vloženy do sudu a vzduchotěsně uzavřené. CO2 během fermentace uniká trubicí. Sudy se skladují 48 hodin v chladu při 8 °C. Třešně pak suší na terase na slunci po dobu 4 až 5 dnů, aby se zastavila fermentace. Potom se káva suší na vyvýšených postelích ve stínu dalších 10 až 12 dní, dokud nedosáhnou obsahu vlhkosti 12,5%.
- Producent: Fincas Mierisch
- Oblast: Jinotega
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 975–1230 m n.m.
- Odrůda: Laurina