Liberečtí Nordbeans mají novou kávičku na espresso! Tahle slaďoučká Nikaragua je plná hořké čokolády, nugátu a doplňuje ji šťavnatost zralých švestek.
Martha Albir zúročila práci tří generací své rodiny v kávovém průmyslu. Rodinnou farmu Bethania proslavila po celém světě, jelikož patří k průkopníkům udržitelné produkce a zvyšování životního standardu zaměstnanců farmy. Postupem času začala pomáhat i ostatním farmářům v okolí, z čehož vznikl projekt Cafetos de Segovia. Spojuje malé farmáře, kterým Martha pomáhá nastavit udržitelnou formu pěstování kávy a obchodu formou přímé spolupráce s pražírnami a partnery. Díky tomu farmáři získávají spravedlivější podíl z prodeje zelené kávy a mohou pokračovat v rozvoji produkce. Tento lot pochází z farem Santisima Trinidad, Santa Helena, Flor Azul a La Fuente, které všechny leží v naší oblíbené lokalitě okolo obce Dipilto.
Promytá metoda se zaměřuje výhradně na kávové zrno – nikoli obal. Zatímco ostatní metody vyžadují, aby celá kávová třešeň včetně dužiny měla dobrou chuť, u prané metody „stačí“ kvalitní zrnka. Tedy taková, která dozráváním získala dostatek přirozených cukrů a živin. Vyžaduje dokonalou znalost pěstování kávy. Farmáři dokáží způsobem pěstování tvořit požadovanou chuť. Zásadní roli hrají klimatické podmínky země původu. Zejména půda a počasí. Spolu se zvolenou odrůdou, stupněm zralosti, fermentace a postupem praní a sušení dotvářejí výsledné chuťové tóny.
- Nadmořská výška: 1.400 m n. m.
- Producent: Kafferäven Import