Výběrová káva Nicaragua LA ESPERANZA ze slovenské pražírny Mlsnacava je krásně slaďoučká od prvního usrknutí až do poslední kapky. Díky naturálnímu zpracování jí nechybí ani ovocnost. Najdete v ní tóny zralého manga a plnost švestkového vína. Vaše chuťové pohárky potěší i zajímavá tečka v podobě slaného karamelu obaleného v hořké čokoládě. Skvělé espresso zaručené!
Excelentní káva
Tato kávička pochází z regionu Nueva Segovia, oblasti, která patří mezi ty nikaragujské nejslavnější a také ty nejvýše položené. Z tohoto místa pochází mnoho velmi zajímavých káv a hlavně - většina vítězů každoročního Cup of Excellence.
Rodinná farma
Maria Esther nám říká, že miluje a užívá si každý okamžik a každou sklizeň. Má ráda vůni kávy - vyvolává v ní vzpomínky na dětství, ale zejména vědomí, že se jedná o kávu vypěstovanou pod jejím vedením. Na farmě se o finanční a logistickou část stará její manžel Rodrigo, bez jehož podpory by to nebylo možné. Na farmě La Esperanza se Maria zaměřila převážně na pěstování odrůd kávy, které jsou:
- odolné, tzv. dokáží poskytnout lepší kvalitu
- a zároveň výnosné (aby poskytly její rodině a zaměstnancům dostatečné finanční ohodnocení)
Ideální podmínky
Kávovníky se v této oblasti tetelí blahem z vysoké nadmořské výšky, výživné půdy a přirozeného zastínění deštného lesa. Kávové rostlinky, co rostou ve stínu stromů se sice hůře pěstují a sklízejí, ale jsou skvělou cestou pro zlepšení životního prostředí. Hlavně ji ocení místní zvěř, jako jsou ptáci žijící v korunách stromů.
Nebojácná odrůda
Nikaragujská oblíbená odrůda je Paraneima, která se vyznačuje větším objemem kávových zrn. Tato odrůda velmi dobře reaguje na fermentaci, takže naturální zpracování je ta pravá volba. Paraneima je i velice dobře odolná vůči kávové rzi či některým parazitům. Proto je tou správnou volbou pro mnoho pěstitelů.