Díky pražení omni je tato Kostarika vhodná pro všechny způsoby přípravy a je jen na vás, jak si tuto lahodnou a sladkou kávu se sametovým tělem vychutnáte. Je ale téměř jisté, že vás při přípravě potěší sladká až cukrová vůně. V šálku si potom můžete vychutnat plné, ovocné tělo s tóny banánu a tropického ovoce.
West Valley je nejvýznamnější oblastí pěstování kávy v Kostarice. Většina káv se zde pěstuje ve stínu a na úrodné hlíně. Hornaté krajině dominují tři sopky a mírná tektonická sníženina, zatímco tichomořské počasí vytváří dobře vymezená suchá a vlhká období.
Volcan Azul se nachází na okraji sopky Poás. Již po šest generací pokračují producenti ve výrobě kávy s cílem dosáhnout dokonalosti a vynikající kvality. Alejo Castro, který farmu vede, má zájem o využití moderních metod, nové výsadby a adaptace nových odrůd. Celá rodina Castro se podílí jak na produkci kávy, tak na snaze zachování místního přírodního dědictví.
Odrůda Bourbon byla objevena na ostrově Bourbon (dnes Réunion) a předpokládá se, že je hybridem odrůdy Typica, která byla importována z Jemenu. Označení point, neboli špičatý, se vztahuje k tvaru zrn. V Latinské Americe se teké hojně používá označení laurina, protože tvarem plody připomínají vavřínový list. V porovnání s jinými arabicami, obsahuje tato odrůda méně kofeinu (60-80 %).
Tato zrnka byla zpracována promytou metodou. Třešně nejprve prošly mechanickou loupačkou, kde byly zbaveny slupky a většiny dužiny. Následně byla zbylá zrnka fermentována v tancích (18-24 h). V následujícím kroku jsou zrnka přesunuta do promývacích kanálů, kde jsou omývány vodou, aby byla odstraněna opravdu všechna dužina. Nakonec jsou zrnka přemístěny na vyvýšené africké postele, kde jsou sušeny.
- Nadmořská výška: 1 400 - 1 500 m n. m.