Výběrová káva Kostarika SANTA ROSA 1900 ze švédské pražírny Koppi je charakteristická tóny třešní, pomeranče, malin a mléčné čokolády.
V roce 2007 koupil Efrain „Macho“ Naranjo svůj první pozemek na horských svazích Santa Rosa de Leon Cortes v Kostarice v oblasti Tarrazu. Prvních několik let pracoval kolem 18–20 hodin denně a byl přesvědčen, že na svém pozemku dokáže vytvořit něco magického. Po několika těžkých letech byl schopen koupit další pozemky a nyní má jeho farma Santa Rosa 1900 28 hektarů osázených všemi druhy kávových odrůd. Provozuje farmu společně se svými dvěma syny - Herberthem a Kevinem. Kávovníky rostou ve strmých svazích se spoustou přirozené stínové vegetace. Třešně jsou pečlivě ručně sbírány a poté tříděny na mycí stanici před zpracováním. Po zpracování se káva suší na vyvýšených postelích, po dobu 16-18 dnů. Proces sušení je pomalý díky poměrně chladnému a neustále se měnícímu počasí. Tato odrůda Red Catuai se zpracovává metodou „reposado“ - kávové třešně se po dobu 48 hodin nechají odpočívat ve velkých plastových sudech a poté se zpracují metodou White Honey.
- Producent: Macho & Herberth Naranjo
- Farma: Santa Rosa 1900
- Oblast: Santa Rosa de Leon Cortes, Tarrazu
- Nadmořská výška: 1900 - 2000 m n. m
- Zpracování: Reposado
- Odrůda: Red Catuai
- Sklizeň: Leden - Duben