Tato elegantní Kostarika z pražírny Koppi keňské odrůdy SL28 je zpracovaná metodou reposado. Při této metodě se kávové třešně před zpracováním white honey nechají 48 hodin odpočinout v plastových sudech. Díky tomu se můžeme těšit na naprosto neuvěřitelnou chuť a příjemný zážitek s tóny plné třešní a marcipánu.
V roce 2007 koupil Efrain Macho Naranjo svůj první pozemek na horských svazích Santa Rosa de Leon Cortes v Tarrazu v Kostarice. Prvních několik let pracoval 18-20 hodin denně v přesvědčení, že na svém pozemku dokáže vytvořit něco kouzelného. Po několika náročných letech se mu podařilo koupit další pozemky a nyní má jeho farma Santa Rosa 1900 28 hektarů osázených všemi druhy kávových odrůd. Farmu vede společně se svými dvěma syny - Herbertem a Kevinem.
Macho na farmě pěstuje především odrůdy Caturra, Villa Sarchi a Red Catuai, ale má také menší pozemky, na kterých pěstuje alternativní odrůdy, jako jsou SL28, Typica, Moka, Geisha a další. Kávovníky rostou na strmých svazích s velkým množstvím přirozené stinné vegetace. Pro větší zastínění byly vysázeny stromy avokáda, citrusů a banánovníků, jejichž produkce slouží také jako dodatečný příjem během roku.
Káva se zpracovává různými způsoby v závislosti na odrůdě a velikosti šarže. Po zpracování se káva suší na vyvýšených lůžkách. Proces sušení je pomalý díky poměrně chladnému a neustále se měnícímu počasí v horských průsmycích Tarrazu a káva se suší v průměru 16-18 dní. Macho, Herberth a Kevin jezdí během sklizně každý týden 2,5 hodiny do San José, aby kávu ochutnali a mohli zhodnotit metody zpracování atd. Káva se několikrát třídí. Poslední třídění provádí "Oliver", což je stroj, který zrna roztřepává do různých trychtýřů podle hmotnosti/hustoty. Macho je ve všech fázích výroby velmi pečlivý. Ví, že při výrobě kávy nejvyšší kvality je důležitý smysl pro detail, a proto je mikromlýnek neustále pečlivě udržován v čistotě.
- Nadmořská výška: 1900 - 2000 m n. m.