Kostarika SANTA ROSA 1900 - Kenia SL28 Reposado

od Koppi

4.5(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Koppi
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Tarazzu
Odrůda
SL28
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Marcipán, Třešně
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Tato elegantní Kostarika z pražírny Koppi keňské odrůdy SL28 je zpracovaná metodou reposado. Při této metodě se kávové třešně před zpracováním white honey nechají 48 hodin odpočinout v plastových sudech. Díky tomu se můžeme těšit na naprosto neuvěřitelnou chuť a příjemný zážitek s tóny plné třešní a marcipánu.

V roce 2007 koupil Efrain Macho Naranjo svůj první pozemek na horských svazích Santa Rosa de Leon Cortes v Tarrazu v Kostarice. Prvních několik let pracoval 18-20 hodin denně v přesvědčení, že na svém pozemku dokáže vytvořit něco kouzelného. Po několika náročných letech se mu podařilo koupit další pozemky a nyní má jeho farma Santa Rosa 1900 28 hektarů osázených všemi druhy kávových odrůd. Farmu vede společně se svými dvěma syny - Herbertem a Kevinem.

Macho na farmě pěstuje především odrůdy Caturra, Villa Sarchi a Red Catuai, ale má také menší pozemky, na kterých pěstuje alternativní odrůdy, jako jsou SL28, Typica, Moka, Geisha a další. Kávovníky rostou na strmých svazích s velkým množstvím přirozené stinné vegetace. Pro větší zastínění byly vysázeny stromy avokáda, citrusů a banánovníků, jejichž produkce slouží také jako dodatečný příjem během roku.

Káva se zpracovává různými způsoby v závislosti na odrůdě a velikosti šarže. Po zpracování se káva suší na vyvýšených lůžkách. Proces sušení je pomalý díky poměrně chladnému a neustále se měnícímu počasí v horských průsmycích Tarrazu a káva se suší v průměru 16-18 dní. Macho, Herberth a Kevin jezdí během sklizně každý týden 2,5 hodiny do San José, aby kávu ochutnali a mohli zhodnotit metody zpracování atd. Káva se několikrát třídí. Poslední třídění provádí "Oliver", což je stroj, který zrna roztřepává do různých trychtýřů podle hmotnosti/hustoty. Macho je ve všech fázích výroby velmi pečlivý. Ví, že při výrobě kávy nejvyšší kvality je důležitý smysl pro detail, a proto je mikromlýnek neustále pečlivě udržován v čistotě. 

  • Nadmořská výška: 1900 - 2000 m n. m.

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.5 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Adam ověřený zákazník 17. Duben, 2023
Doporučuje produkt
250g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice