Kostarika MICEPA

od La Cabra Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
La Cabra Coffee
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Chirripo
Odrůda
Catuai, Caturra, Villa Sarchí
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Čokoláda, Hnědý cukr, Švestky
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Představte si kávu, která odráží bohatství a diverzitu kostarické přírody. Káva MICEPA, od La Cabra je jedinečná kombinace tří odrůd: Catuai, Caturra a Villa Sarchi. Po prvním doušku vás tato káva přenese do země vulkánů a deštných pralesů, kde vám na jazyku zanechá stopu tmavé čokolády, sladké švestky a hnědého cukru.

Když se zamyslíte nad tím, odkud tato výjimečná káva pochází, objevíte farmu Rigoberta Arayi Borbóna, který je lídrem projektu Micepa. Farmu pojmenoval na počest své ženy - 'Finca Jessy'. Nachází se na hranicích národního parku Chirripó, kde vysoké nadmořské výšky a bohaté vulkanické půdy spolu s biodiverzitou regionu tvoří ideální podmínky pro pěstování kávy. Micepa je nejen o kávě, ale také o lidech. Projekt, který byl založen před 10 lety sedmi farmáři, spojuje 10 výrobců z regionu Chirripó, kteří společně zpracovávají svou sklizeň, aby dosáhli lepšího přístupu na trh.

Co činí tuto kávu ještě výjimečnější, je způsob jejího zpracování. Naturální proces sušení, který byl po generace tradiční metodou zpracování kávy, zde hraje klíčovou roli. Po pečlivém výběru se kávová zrna suší přímo na vysokých postelích, což jim umožňuje získat jejich plnou chuť a aroma. Tento proces trvá mezi 2 a 4 týdny a vyžaduje konstantní péči a obracení zrn, aby se zabránilo vzniku plísní a přefermentaci. Když se kávová zrna suší, jejich vnější vrstva se stáhne a ztmavne, což vede k tomu, že výsledná káva má bohatý a hluboký profil chuti, který je pro tento proces charakteristický. A tak země, tradice a odborné znalosti vytvářejí kávu, která je skutečným pokladem pro všechny milovníky kávy.

  • Nadmořská výška: 1600 m n. m.
  • Sklizeň: únor 2023
  • Producent: Rigoberto Araya Borbón

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice