I pražírna Dos Mundos si připravila sváteční zrnka. V balení této voňavé vánoční Kostariky na vás čeká plná, sladká naturálka. Hned u prvního doušku vás pohltí aroma vánočního punče, sušeného pomeranče a malinového džemu. Jednoduše kouzelná vánoční kombinace, která vám provoní celou kuchyň.
Farma Las Lajas je vlastněna farmářem jménem Oscar Chacón Solano, který zdědil 50 hektarů půdy po svém otci. Farma se nachází v Sabanilla de Alajuela v Kostarice. Oscar Chacón a Francisca Cubillo jsou třetí generací kávových producentů v rodině Chacónů. Las Lajas se angažuje v ekologickém procesu s výsadbou stínových stromů, a farmáři používají organické hnojivo vytvořené z odpadu z kávového zpracování a dalšími přísadami. Farmáři se také snaží zachovat kávovou kulturu v rodině a komunitě a pracovat na stabilizaci zaměstnanosti pro své pracovníky.
Kostarika disponuje ideálním podnebím pro pěstování kávy. Vítr vanoucí od Karibiku přináší dostatek vláhy pro bujně rostoucí tropické deštné lesy, pod kterými kávovníky nacházejí vytoužený zástin. I jako ostatní státy Střední Ameriky, i Kostarika je poseta sopkami (z nichž pět je stále aktivních), které vytvářejí tu nejvýživnější půdu plnou minerálů, ideální pro pěstování plodin.
Sklizeň probíhá ručně, přičemž se pečlivě vybírají zralá zrna s vysokým obsahem brix. Třešně jsou ponechány po sklizni sušení a fermentaci na betonových podlahách, či vyvýšených afrických postelích. Třešně jsou při tom neustále otáčeny a prohrabovány, zakrývány před rosou a deštěm, aby nepodléhali plísním a hnilobám. Káva musí po zpracování odpočívat po dobu alespoň 60 dní před exportem.
- Nadmořská výška: 1500–1700 m n. m.