Kostarika LA ROCA

od La Cabra Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
La Cabra Coffee
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Kostarika - Tarrazu
Odrůda
Catuai
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Karamel, Mandarinky, Vanilka
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Představte si kávu, která vám na jazyku rozehraje sladké tóny karamelu a svěží nádechy mandarinek vanilky. La Roca, upražená v La Cabra, je právě taková - vyvážená a ovocná káva, kterou s láskou a péčí připravují bratři Umaňové. Tito tři bratři, Felix, Dario a Juan Carlos, již šest let dodávají do dánské pražírny tento nádherný produkt, a s každou novou sklizní se jejich káva stává ještě lepší.

Skrze zvlněné krajiny horského regionu Tarrazu v Kostarice se tyčí zpracovatelská stanice La Roca, nacházející se ve výšce 1900 metrů nad mořem. Je to místo, kde čtvrtá generace rodiny Umaňových s hrdostí pěstuje kávu. Přestože tato rodinná tradice má hluboké kořeny, cesta k dnešnímu úspěchu nebyla vždy snadná. V minulosti prodávala rodina nezpracované kávové třešně místní družstevní společnosti za nízkou cenu. Rozhodnutí postavit vlastní stanici představovalo finanční výzvu, kterou bratři Umaňové překonali díky odhodlání a odvaze. A výsledek? Farmářská stanice La Roca, postavená v roce 2014, kde rodina nyní s vášní hledá nejlepší odrůdy a zpracovávací metody pro svou kávu.

Metoda zpracování, kterou La Roca používá, se nazývá „Honey“ (medová). U tohoto procesu zůstává určité množství slizu na kávovém zrnu během odmývání, což ovlivňuje konečnou chuť kávy. Výsledkem je káva s hlubokou karamelovou sladkostí, kterou zdůrazňuje způsob zpracování a je doplněna svěžími tóny mandarinek a vanilky. Sušení na zvednutých postelích (často označovaných jako africké sušící postele) je ideální pro kávu zpracovanou honey metodou, protože umožňují lepší průtok vzduchu kolem kávových zrn. Toto sušení zajišťuje rovnoměrnost procesu a minimalizuje riziko vzniku plísní a bakterií. Je to mistrovský proces, který z kávového zrna uvolňuje jeho nejlepší aroma a chuť.

  • Nadmořská výška: 1900 m n. m.
  • Producent: The Umaña Family
  • Sklizeň: únor 2023

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice