Geisha od Koppi, limitka kterou si nechcete nechat ujít, už jen proto že tato kávička byla vyrobena pouze ve velmi omezeném množství dvou 69kilogramových pytlů. Tedy abychom vše uvedli na pravou míru, tato káva je mutací odrůdy Geisha a aby nedošlo k záměně, přejmenovali ji na Tipica Mejorado. Svěží limonáda, bylinky a tropické ovoce, to jsou všechno tóny které může čekat v šálku této kávy z Kostariky.
La Lia je farma a mikromlýn v srdci Tarrazu, které vlastní bratři Luis a Oscar Mongeovi. Jejich rodina vlastní farmu již téměř 70 let, ale teprve v roce 2008 bratři převzali výrobu a založili vlastní mikromlýn pojmenovaný po jejich matce Lia. Farma je rozdělena na 7 pozemků, přičemž nejvyšší části dosahují až 2100 metrů nad mořem, díky čemuž kávové třešně dozrávají velmi pomalu, což vede k vysoké koncentraci cukru. V nejvyšších nadmořských výškách pěstují převážně kávu Red Catuai a o něco níže kávu Caturra, ale svůj sortiment rozšířili také o odrůdy Bourbon, Pacamara, Tipica, Yellow Tipica, SL28, Kenia a Geisha a další.
Během anaerobní fermentace se káva nechává ve vzduchotěsných nádobách a sliz na povrchu třešní se rozkládá bez přístupu kyslíku. Po tomto procesu se káva přesune na sušící stoly, aniž by se opláchla, díky čemuž získává tmavou barvu, odtud název "Black Honey". Jedná se o velmi riskantní proces, při kterém se může spousta věcí pokazit i proto Luis experimentuje pouze s malými objemy. Jsme nesmírně rádi, že se s vámi můžeme o tuto jedinečnou kávu podělit.
Pár slov od Koppi: "S Oscarem a Luisem spolupracujeme od roku 2012. Odvádějí úžasnou práci a káva od nich je pokaždé velmi dobrá. Díky každoročním návštěvám Luise, Oscara a Lia se stali součástí rodiny a vždy když do Tarrazu vkročíme dostane se nám vřelého přivítání. Možnost spolupracovat s lidmi, jako jsou Luis a Oscar, pro nás znamená vše a jsme moc rádi, že se s vámi všemi můžeme rok co rok dělit o jejich kávu."
- Nadmořská výška: 1900 - 2000 m n. m.
- Farma: Piesan
- Producent: Luis a Oscar Mogeovi