Kostarika HACIENDA SAN ISIDRO

od La Cabra Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno
Pražírna
La Cabra Coffee
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Tarazzu
Odrůda
Typica
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Květiny, Papája, Melasa
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot, Espresso, Moka konvička

Pokud milujete exotické chutě, tato kávička od dánské pražírny La Cabra vás jistě potěší. Tato anaerobně zpracovaná káva z Kostariky vás nadchne výraznou chutí papáji, sladkostí melasy s jemnou květinovou dochutí, což vytváří dokonalou kombinaci pro každého, kdo rád objevuje nové a zajímavé chuťové profily.

Hacienda San Isidro se nachází v obci Dota, vysoko v hornaté oblasti Tarrazu, v nadmořské výšce 1950 m. Farma a její zpracovatelská stanice jsou již 8 let skutečným rodinným podnikem, který vedou otec a syn Johel a Matias spolu s ostatními členy rodiny Mongeových. Jejich cílem byla vždy produkce vysoce kvalitní výběrové kávy, která se v posledních sedmi letech trvale umisťovala v soutěži Costarica Cup of Excellence, a to v první třicítce. To není snadné, když čelí všem výzvám měnících se podmínek. O jejich skvělém umístění svědčí jejich práce v tomto poli: vítězství v roce 2017, 2. místo v roce 2018, vítězství v roce 2019, 2. místo v roce 2020, 9. místo v roce 2021, 2. místo v roce 2022 a další vítězství v letošním ročníku soutěže.

Káva se nejprve mechanicky rozmělní, čímž se odstraní většina plodu, podobně jako u white honey procesu. Pergamenová káva a téměř gelovitý sliz se poté těsně uzavřou do malé fermentační nádrže téměř bez přítomnosti kyslíku. Jakmile začne probíhat fermentace, vzniká oxid uhličitý, který vytváří zcela anaerobní prostředí a také vysoký tlak v nádrži. To ovlivňuje chuť kávy dvěma způsoby. Anaerobní prostředí podporuje zcela odlišný soubor kvasných bakterií a kvasinek, což vede k převažující lakto-fermentaci. Tlak také vytlačuje kávové šťávy do samotných zrn, čímž se přidává více zkvasitelných cukrů pro pokračování procesu. Káva se pak suší se stále zachovaným slizem, jako je tomu u kávy zpracované metodou honey. To vše dodává výslednému šálku na komplexnosti.

  • Nadmořská výška: 1950 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice