Výběrová káva Kostarika DON SABINO z britské pražírny Triple Co Roast je charakteristická tóny karamelu, mléčné čokolády, pomeranče a květinami.
Don Sabino, mlýn provozovaný Stevenem Vargasem je nedávným přírůstkem do kávového podniku rodiny Vargasů v regionu West Valley v Kostarice. Historie rodiny v kávě začala u Stevenova pradědečka Recadera Vargase, který byl jedním z průkopníků výroby kávy v oblasti Poas, Alajuela. Dědictví pokračovalo k Stevenovu dědečkovi Donu Sabinu Vargasovi Sibajovi a otci Gilberthu Vargasovi, díky čemuž se Steven stal součástí čtvrté generace jeho rodiny, která pracovala na výrobě kávy.
Stevenovy farmy mají jedinečnou krajinu, která přispívá k vlastnostem konečného šálku jeho kávy. Všechny jeho farmy, včetně Orvo, kde se tato káva pěstovala, leží pod sopkou Poas a těží ze sopečné půdy bohaté na živiny. Topografie kávových polí nezahrnuje strmé svahy, díky čemuž je organizace půdy a oddělování odrůd kávy snadno zvládnutelné. Mikroklima přináší slunečná rána, po kterých následují chladná a mlhavá odpoledne a vytváří prostředí, ve kterém se kávě daří.
- Nadmořská výška: 1.600 m.n.m.
- Producent: Steven Vargas