Milovníci štavnatých a ovocných káv zbystřete, česká pražírna Rusty Nails totiž přichází s anaerobně zpracovanou kávou z Kostariky, která tento popis do puntíku splňuje. V chuti se vyskytuje bobulové ovoce, svařené víno a třešňové pralinky.
Rodina Montero se již po tři generace zabývá produkcí kávy v nádherných horách Tarrazu na Kostarice. Mikroregion "La Pastora" se nachází v nadmořské výšce 1 800 m n. m., je bohatý na vulkanickou půdu a je známý tím, že nabízí jednu z nejlepších kostarických káv. Příběh Don Eli se táhne po několik generací. Carlos vyrostl v kávovém průmyslu, jeho otec Eli byl zakládajícím členem slavného družstva CoopeDota, které bylo v té době vzorem pro družstva. Po několika desetiletích vyšel družstevní model z módy a farmy se začaly orientovat na zpracování na vlastních farmách. Díky několika včasným krokům se Carlosovi podařilo získat a založit vlastní promývací stanici - Don Eli. Zde má větší kontrolu nad pěstováním a zpracováním a klade důraz na kvalitu před kvantitou.
Při anaerobní fermentaci se kávové třešně po sklizni umístí do vzduchotěsné fermentační nádrže, aby se zabránilo přístupu kyslíku, a fermentace probíhá v anaerobním prostředí. Fermentace začíná ihned po utržení kávy díky přítomnosti vody, cukru, bakterií a kvasinek. Cukry a kyseliny obsažené ve vnitřní vrstvě dužiny se pak přeměňují na různé kyseliny, CO2, etylalkohol a další sloučeniny. Zrna fermentují poněkud odlišně v závislosti na tom, zda jsou promytá, naturální nebo honey, což vede k různým chutím.