Výběrová káva Kostarika CORDILLERA DE FUEGO z polské pražírny Hayb je charakteristická tóny zralých třešní, fanty a skořice.
Farmář Luis Eduardo Campos, který vášnivě experimentuje s různými způsoby kvašení a sušení kávových třešní, vám přináší svou Kostariku. Tato káva byla zpracována unikátním způsobem - termální fermentací, která se na farmě Luis dříve nepoužívala. Při provádění jednoho ze svých pokusů si farmář všiml, že cukry v kávě zvláštním způsobem zkaramelizují, když se do fermentačních nádrží, ve kterých bude probíhat obvyklý anaerobní proces, přidá voda o teplotě přibližně 80 stupňů Celsia. Díky generovanému teplotnímu šoku pronikají sladké příchutě do kávových zrn, což vede k velkolepému chuťovému profilu. Takováto káva má skutečně jedinečný a komplexní chuťový profil.
- Farmář: Luis Eduardo Campos
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.800 m n.m.