Výběrová káva Kostarika ALTOS Macerated z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny ananasu, borůvek a mléčné čokolády.
Proces karbonické macerace se používá ve vinařském průmyslu již několik desetiletí, zejména v oblasti Beaujolais, kde se velmi kontrolovaným způsobem vyrábí ovocná a šťavnatá strukturovaná vína. Uplatnění tohoto procesu v kávě je staré jen několik let. Karbonická macerace je složitý proces vyžadující přesné měření a kontrolu fermentačních proměnných. Třešně jsou po delší dobu uzavřeny v nádržích bez přístupu kyslíku s neustálým sledováním a katalogizací hladin PH, teploty a CO2. Po požadované době uvnitř nádrží nebo po dosažení požadovaného pH se káva poté vyndá a usuší, nejčastěji se suší na vyvýšených postelích nebo v mechanických sušičkách.
- Producent: Mauricio Vindas
- Oblast: Tarrazu
- Zpracování: Polokarbonická macerace
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Odrůda: Catuai
- Sklizeň: Březen 2020