Kolumbie YENNI ESPERANZA - Thermal Shock

od Girls Who Grind Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Girls Who Grind Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Cauca
Odrůda
Castillo
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Jasmín, Levandule, Mango
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie YENNI ESPERANZA z britské pražírny Girls Who Grind Coffee je charakteristická tóny manga, levandule a jasmínu.

Farma El Paraiso je jednou z nejznámějších kávových farem v celé Kolumbii. Je proslulá mimořádnou kvalitou kávových zrn a především experimentálními metodami zpracování kávy.

Kromě toho že dneska Yenni vlastní a provozuje slavnou Finca El Paraiso se svým bratrem Diegem Samuelem, tak také řídí celou produkci v rámci svého čistě ženského týmu a spolupracuje se sousedními producentkami. Finca El Paraiso si na speciální scéně vydobyla tak silnou reputaci díky svým mimořádným kávám a experimentálním fermentačním metodám. Zatímco Diego studoval, Yenni experimentovala a zkoumala zpracování kávy. Z toho se vyvinul zcela nový způsob zpracování kávy: Thermal Shock, kdy kávová zrna jsou vystavena teplotnímu šoku. Jde o zcela nový způsob zpracování a pro jeho čisté a výrazné chutě se pro tento způsob zpracování kávy rozhoduje stále více farmářů, zejména v Kolumbii.

Metoda zpracování je sama o sobě dost experimentální. Nejprve klasicky dochází ke sběru samotných zrnek, ovšem s tím rozdílem, že kromě zralých třešní se v tomto případě sbírá i nízké procento polozralých (cca 5 %). Třešně se následně omývají a nechají se namočené v ozonizované vodě, aby se zamezilo tvorbě a množení mikroorganismů. V první fázi probíhá anaerobní fermentace po dobu 48 hodin v tancích s přetlakovým ventilem při teplotě 18°C. Ve fázi druhé anaerobní fermentace pokračuje po dobu dalších 48 hodin při 21°C. Následně se zrnka zahřívají, aby se přenesly a zafixovaly všechny vůně a chutě, a poté znovu promývají - nejprve ve vodě teplotě 40 °C a poté o teplotě 12 °C. Posledním krokem je řízené sušení po dobu 34 hodin s recirkulací vzduchu při jedné teplotě 35 °C a relativní vlhkosti 25 % až do dosažení obsahu vlhkosti mezi 10 % a 11 %.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5364 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice