Kouzelně jemná a sladká soutěžní kávička pražírny BeBerry vám učaruje svým chuťovým profilem. V balení této výběrovky na vás čeká raritní odrůda Sidra. Šálek, který si z těchto zrnek připravíte, nabídne chuťový profil plný růží, kiwi, mučenky a ocásek kakaových nibsů. Zkrátka pohlazení na jazyku.
Nenechte si ujít!
Tato káva je výsledek spolupráce bratrů Baytherových z farmy El Vergel, kteří zpracovávají kávu inovativním experimentálním postupem, a Wildera Lazo, který na své farmě pěstuje právě použitou odrůdu Sidra. Bratři Elias a Shady provozují farmu El Vergell ve známém regionu Tolima. S experimentováním s výběrovou kávou začali v roce 2012. Dnes se kromě typické produkce výběrové kávy zaměřují také na vysoce kvalitní soutěžní kávy, pro které používají vzácné odrůdy kávy a nové inovativní postupy zpracování kávy, které neúnavně testují a vyvíjejí, aby dosáhli úžasných výsledků. Wilder Lazo se k pěstování kávy dostal v roce 2017, když přijel pomáhat svému otci na jeho farmu Tocora v horách San Adolfo. Vzhledem ke své vášni pro kávu a rodinné historii v oblasti produkce kávy vstoupil Wilder do světa kávy jedinečným způsobem. Díky svému vzdělání v oblasti genetiky a také neutuchající energii učit se zahájil v Tocora odrůdový program, který dnes zahrnuje více než 12 různých odrůd, které byly pečlivě vybrány z různých původů.
Zrnka jsou fermentována anaerobně s přídavkem mosto (lixivátů z jiné fermentace kávy) Guava Coffee, který do fermentace přidává zcela novou masu mikroorganismů. Má 96 hodin fermentace v plastových nádržích, po níž následuje dvoustupňový proces sušení, který začíná mechanicky v sile, aby se zabránilo překvašení, následuje sušení na slunci po dobu přibližně 18 dní a končí 30denní stabilizací v hermetických pytlích před mletím.
- Nadmořská výška: 1600–1800 m n.m.
- Sklizeň: zima 2022