Hodnocení celkem
3.81 / 5
Doporučuje
90%
190 z 210 uživatelů
Peter 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Matej Ebringer 11. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ovocná vůně i chuť
Příjemně lehká
Dal bych si znova
Recept
Metoda přípravy: Moka konvička
Káva (g): 15
Voda (g): 130
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Lisa & Konsti Zobrazit originál 10. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Sladká chuť
Šťavnaté a trochu ořechové
Tamara 9. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Sladká vůně.
Ovocná chuť.
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g): 20
Voda (g): 150
Teplota vody: 91
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Václav Kuběja 8. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ovocná chuť
Výrazná chuť
Způsob zpracování
Recept
Metoda příprava: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 20
Teplota vody: 84
Mlýnek (nastavení): Comandante MK4 24
Kateřina 8. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Skvělá chuť čaje
V závěru cítím koření
Plné tělo
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 360
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): 9/17
Proces:
Vanda 7. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Prijemna nugatova vona po otvoreni
Prijemna nugatova chut
Recept
Metoda přípravy: Vietnamska prekapavana
Káva (g): 10g
Voda (g): 150g
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): Hario Skerton
Proces:
Mark Biscuit 7. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Vyvážená chuť, sladký černý čaj a trochu mandarinek
Moc hezky voní
Zatím nejlepší z kalendáře
Recept
Metoda přípravy: Chemex
Káva (g): 21 g
Voda (g): 310 g
Teplota vody: 93 °C
Mlýnek (nastavení): Hario Skerton Pro
Proces: 4x 75 g à 30 s
Kateřina 7. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ideální pro milovníky ovocitějších káv
Chutě splývají a káva nemá žádnou výraznější charakteristiku
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 30
Voda (g): 330
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Vilfa (střední hrubost mezi V60 a Aeropress)
Proces:
Kenyeres Tamas Zobrazit originál 7. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Dobrá kyselost
Silná mandarinková vůně
Ochutnal cukrovou třtinu
Velmi dobře pitelné
None
Recept
Způsob přípravy: Tricolate
Káva (g): 21
Voda (g): 420
Teplota vody: 95 C
Bruska (nastavení): K-plus 60 kliknutí
Postup: 1 min 60g květ, pak zbytek
Jitka 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Vyvážená chuť
Příjemná acidita
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 22
Voda (g): 340
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): hrubší mletí
Dominik V. 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Příjemná acidita
Lichi
Jemný nádech hořkosti
Zuzana Kianičková 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Veľmi výrazná acidita
Recept
Metoda přípravy: Delter Coffee Press
Káva (g): 20g
Voda (g): 300ml
Teplota vody: 97°C
Mlýnek (nastavení): Comandante 30 klikov
Proces: 80,220,300; 2:50
Magdalena 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Stavnata kysela chut
Voni jak caj s mlekem
Jako vzdy toho je malo :')
Recept
Metoda přípravy: chemex
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): wilfa filter
Proces: james hoffmann chemex
Patrik Josef Lukáš 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Opět krásná vůně zrn i hotové kávy. Med říká člověk vedle.
Příjemná chuť i pro nepijáky kávy.
Ztráta hořkosti a vysoká sladkost po přidání mléka.
Ne až tolik výrazná vůně hotové kávy.
Recept
Metoda přípravy: v60-02 plast
Káva (g): 20,7g
Voda (g): 350g (Dobrá voda neperlivá)
Teplota vody: 100
Mlýnek (nastavení): Baratza Encore (16)
Proces: 3 nálevy.
1. nálev 50g vody, čekačka 40 sekund. 2. nálev do 180g, v čase 1:40 třetí nálev do 350g. Celkový čas do 2:30.
Adam K 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Strašně mi připomněla Keňu KII od La Cabra; hlavně vůní, ale i chutí
Vibrant af
Hodně ovocná, zajímavá acidita
Troška příjemné hořkosti, přinesla komplexnější chuť
Zatím asi má nejoblíbenější
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 21
Voda (g): 320
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): Timemore C2 (25 kliků)
Proces: Lance Hedrick’s ultimate - 60g vody během 10 s, potom wet WDT, 2 minuty bloom, dolít zbylých 260g vody do cca 2:45, podle průtoku zamíchat/prokroužit (v mém případě promícháno), chvilku před koncem prokroužit na zarovnání, TBT - 3:45
Alberto 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Quite acid
Recept
Metoda přípravy: Chemex
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 95C
Mlýnek (nastavení):
Proces: Filter
Aneta 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Hodně sladká
Chuť cukru a karamelu
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g):300
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Pavel 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Švestkovitě kyselá
Moc dobrá plná chuť
Zdenka 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ultra sladký ovocný ale ne kyselý zážitek :-)
Slabá vůně
Recept
Metoda přípravy: moka konvička
Káva (g):20
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces: