Velikonoční výběrová káva Kolumbie SPRING CLAUDE z pražírny Round Hill Roastery z Velké Británie je charakteristická tóny malin, jahod, medu a cukrové třtiny.
Potřebujeme, aby vystoupilo jaro v těchto nejistých časech. Jsme opět velice šťastni, že můžeme pracovat s tak skvělým přítelem jako je Monsieur Claude, který pro vás vybral ohromující kávu. Rolando Cordoba Ramos, jeho žena Louise Mirian a jejich děti žijí na farmě Mirolindo v La Vega. Jedná se poměrně malou farmou, má pouze 2 ha a byla založena v roce 2011. Kávové třešně jsou sbírány každé 4 týdny, poté jsou oloupány a fermentovány po 36 hodin, následně 4x promyty a poté sušeny 12 hodin. Výsledkem je skvělé, krémové a sladké tělo s lehkou vinnou aciditou. Již druhým rokem nakupujeme kávu od Rolanda, objevili jsme ho přes Tarqui cup pořádanou Nordic Approach a Fairfield Trading v roce 2018, kde se jeho sběr umístil na druhém místě. A také nemůžeme zapomenout na designový obal od talentovaného Martina Kingdoma.
- Producent: Rolando Cordoba Ramos
- Oblast: Mirolindo, La Vega
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Odrůda: Colombia