Výběrová káva Kolumbie SAN SEBASTIAN z polské pražírny HAYB je charakteristická tóny ibišku, yuzu a mandarinek.
Farma San Sebastian, která leží v oblasti Inez, Cauca v Kolumbii, produkuje kávová zrna s jedinečnými chuťovými vlastnostmi v celé oblasti. Ve spolupráci s polskou pražírnou HAYB vytvořili balíček kávy plný sladkosti, svěžesti a mandarinek. Celé tajemství této kávy se odehrává již na farmě, kde do fermentace je přidáno ovoce a tím káva získá výraznou ovocnou charakteristiku.
Příběh této spolupráce začal když pražírna HAYB hledala farmu, která by díky své technice mohla uskutečňovat speciální zpracování kávy. Tuto podmínku splnila farma San Sebastian v Kolumbii, která je známá díky svému udržitelnému pěstování kávy se speciálními chuťovými vlastnostmi. Káva nabývá tyto vlastnosti zásluhou inovativních ekologických metod a specifického mikroklimatu farmy jehož znakem je velký teplotní výkyv mezi dnem a nocí. S ozvláštněním průběhu fermentace přišel Dawid Zadara, vedoucí pražírny HAYB Speciality Coffee, který navrhl ovoce přidat již do fermentace, aby podpořil chuťový profil kávy. Po osobním setkání při kterém se uskutečnilo předložení vzorků kávy z farmy a předložení návrhu k ozvláštnění receptury ze strany pražírny vznikla spolupráce jejíž výsledkem je nyní představovaná výběrová káva Kolumbie San Sebastian.
- Nadmořská výška: 1700 - 2000 m n. m.
- Farma: San Sebastian