Výběrová káva Kolumbie LOS IDOLOS ze švédské pražírny Koppi je charakteristická tóny broskví a jahod.
Několik malých farmářů spojilo své síly a vypěstovalo kávu odrůdy Caturra v drsných horách západní Kolumbie v mikrolotu Nariño. Teplé a vlhké klima se pozvolna mění v chladné s častými srážkami, jak se zvyšuje nadmořská výška, ve které se tato káva pěstuje. Nariño patří do jednoho z 32 kolumbijských departmentů, kde byla vystavena i významná svatyně Las Lajas. Díky podpoře těchto zemědělců tak mají zajištěnou odměnu na základě kvality jejich vyprodukované kávy, jejíž cena často přesahuje cenu tržní. To přispívá k rozvoji jednotlivých farem, ale také ke zlepšení kvality života samotných farmářů.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1.650 - 1.690 m.n.m.