Výběrová káva Kolumbie LOS HERMANOS z polské pražírny HAYB je charakteristická tóny coca-coly, pomerančového džemu a jahod.
Káva Los Hermanos je výsledkem partnerství mezi bratry Torresovými v obci La Union v kolumbijském Nariño. Juan Angel a Gabriel vlastní farmu, La Cafelina a La Indonesia, kousek od města La Pradera. Farmy byly součástí rodinného dědictví pocházejícího z jejich dědečka Marca Antonia Torrese. Historie rodiny kávy je dlouhá, přičemž Marco Antonio byl jedním z prvních lidí, kteří pěstovali kávu v La Union před více než 80 lety. Prostřední bratr Torresů, Frank Rivas Torres, je Q-grader, který pomáhá s kontrolou kvality a radí ohledně trendů na trhu s kávou. Tyto farmy pěstují kávu vedle ovoce a mnoha různých stromů pro stín, s důrazem na zachování kvality půdy a zodpovědné hospodaření s vodou.
Suchá metoda zpracování této šarže začíná 100 hodinami anaerobní fermentace v malých 60 kg dávkách. Tato fermentace se provádí v plastových nádržích pro potravinářské účely, které jsou zastíněny v zařízení na zpracování betonu, aby se zabránilo vysokým teplotám nebo slunečnímu záření. Poté, co je obsah cukru změřen na 3,8 stupně, třešně se scedí a přesunou na sušicí terasu pokrytou plastovými plachtami. Třešně se zde suší 30 dní a pravidelně se přesouvají, aby se zajistilo rovnoměrné sušení, dokud není dosaženo vlhkosti 10,5–11%.
- Farma: La Cafelina
- Producent: bratři Torresové
- Nadmořská výška: 1.600 - 1.700 m.n.m.