Výběrová káva Kolumbie LIZARDO HERRERA z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny šťavnatého, sladkého a zralého ovoce.
Lizardo se již nějakou dobu snaží produkovat velmi kvalitní kávu, ale má také vizi udržitelnosti své farmy. Je certifikovaným včelařem a na farmě chová několik úlů, aby produkoval med na export. Tento program zajišťuje dobře naplánovaný ekosystém na farmě, rostliny jsou samozřejmě udržovány a dobře opylovány. Pro včely je také vyžadován stín, stejně tak jako pro kávu. Mnoho stromů ve stínu na Lizardově farmě je starších než 50 let a pochází z doby, kdy pozemek koupil jeho dědeček. Lizardův otec poté převzal farmu a provozoval ji, zatímco si udržoval své podnikání jako výrobce kompostu. Nabral velké množství organického zemědělského odpadu z Palestiny a vytvořil kompost, který pak prodával.
Lizardo pěstuje dobrý výběr vysoce kvalitních odrůd a řídí se silnými fermentačními protokoly. Má dobrou představu o tom, jak může ovlivnit chuť fermentací a usiluje o trochu více fermentovaný charakter než většina ostatních farmářů v Huile. Pro tuto kávu Lizardo použil předfermentaci v třešni po dobu 12 hodin, před rozvlákněním a fermentací dalších 48 hodin ve slizu.
Tato šarže je mixem odrůd Pink Bourbon a Tabi, které jsou obě známé svou vysokou kvalitou a výrazným charakterem. Fermentace spojuje je dohromady do šťavnatého a komplexního šálku s chutěmi sladkého zralého ovoce.
- Nadmořská výška: 1670 m.n.m.
- Producent: Lizardo Herrera