Pokud patříte mezi ty, kdo hledají v kávě nejen nápoj, ale i cestu do světa vůní a okouzlujících chutí, pak je tento Pink Bourbon ta pravá volba pro váš šálek. Co můžete očekávat, když si dáte šálek této výběrové Kolumbie? Jako první váš jazyk pohladí nádech hroznového vína, který se mísí s jemnými tóny květin a cukrové třtiny a vše je završeno mandarinkou.
Kolumbie Linarco Rodriguez od výrobce Cofinet, který se zaměřuje na fermentační procesy. Bylo vypěstováno v nadmořské výšce 1900 metrů. Odrůdu Pink Bourbon vypěstoval farmář Linarco Rodriguez na své farmě El Diviso. Ta se nachází v jižní části regionu Huila, jedné z nejznámějších pěstitelských oblastí Kolumbie. Toto místo má vulkanickou půdu a klima ideální pro pěstování kávy. Rodina Rodriguezových vlastní farmu již 25 let, a proto se nebojí experimentovat. Většinu práce na farmě vykonává Linarco, jeho matka, sestra a synovec. Tato káva prošla suchou aerobní fermentací, která trvala 24 hodin. Poté byla káva zabalena do sáčků Grainpro, kde fermentovala 50 hodin při 22 stupních Celsia. Poté byla káva vysušena na úroveň 11 % vlhkosti. V chuťovém profilu této kávy se můžete těšit na mandarinky, hrozny cukrové třtiny a květinovou příchuť.
Odrůda pink bourbon je hybrid mezi žlutým a červeným bourbonem vyskytující se téměř výhradně v okolí regionu Huila. Třešně těchto káv vykazují vlastnost, která je odlišuje od ostatních – když dozrají, jsou růžové! Růžový bourbon není snadné pěstovat, jelikož růžová barva je recesivní a je snadno přemožena červenými a žlutými geny. Při pěstování musíte tyto stromy izolovat od jakékoli jiné plodiny a existuje jen velmi málo farmářů, kteří to dokáží udělat ve větším měřítku. Odměnou za jejich práci je však výborná káva, která je trochu odolnější vůči rzi, produkuje dobré množství sklizně a nevyžaduje příliš mnoho hnojiva.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.