Výběrová káva Kolumbie LA VICTORIA CO2 DECAF z rumunské pražírny Sloane je charakteristická tóny rozinek, mléčné čokolády, pomeranče a melasy.
Tato šarže pochází od producentů z La Victoria Association, která se nachází v severní části oblasti Huila. Sdružení začalo s 30 angažovanými producenty a jejich rodinami. V roce 2020 se skupina rozrostla na zhruba 50 členů, kteří mají podobnou vizi pro zlepšování kvality a přijímání kroků k ochraně životního prostředí. Každý ze členů farmy sídlí v okolí města Santa Maria na úpatí Národního parku Nevados de Huila (sopka Huila). Andrés Perdomo je zástupcem sdružení La Victoria v Santa Maria. Tato šarže je zbavená kofeinu pomocí tekutého oxidu uhličitého (CO2). Nejdříve se zrna očistí a následně hydratují, což způsobí nárůst jejich velikosti, tím se otevřou lépe póry zrna a molekuly kofeinu se “mobilizují”. V druhé fázi se hydratovaná zrna dostanou pod tlakem do kontaktu s tekutým oxidem uhličitým, což ve vteřině spolu s obsaženou vodou v zrnech vytvoří perlení a tyto bublinky působí jako malé magnety, které na sebe váží molekuly kofeinu a tím jej extrahují ze zrna. Následně je tato perlivá voda obohacená o kofein odpařována, respektive se odpaří oxid uhličitý společně s kofeinem a zbytková čistá voda opět putuje zpět do procesu. Tento proces se opakuje tak dlouho, dokud v zrnkách není méně než 0,08% kofeinu. Zrna jsou pak mechanicky sušena až do bodu dosažení ideální původní vlhkosti.
- Producent: Asociación La Victoria
- Oblast: Santa Maria, Huila Volcano
- Zpracování: Promyté CO2 Decaf
- Nadmořská výška: 1700 - 2150 m n.m.
- Odrůda: Typica, Caturra, Colombia