Výběrová káva Kolumbie LA ROSA z pražírny Jizba Luhačovice je charakteristická tóny švestek, jablek a ostružin.
Naturální kávy z kolumbie se často nevidí a i chuťově se vymykají tomu, co se od kolumbijských káv očekává. Nebudem zastírat, že to je jeden z důvodů, proč jsme na kolumbijskou naturálku měli v pražírně zálusk již nějaký ten pátek. Dnes konečně můžeme představit hutnou a krémovou kávu, plnou chutí švestek, jablek a ostružin z farmy La Rosa rodiny Vasquezů.Díky nízké nadmořské výšce není lehké v regionu Antioquia výběrovou kávu produkovat. Juan Gabriel, starající se o chod farmy to věděl a pečlivě hledal správný recept. Nakonec využil stabilnější klima nižších poloh a začal experimetovat právě s naturálním zpracováním. Experimenty dopadly dobře a letos mají takto zpracovanou kávu poprvé ve větším měřítku.Káva prochází selektivním sběrem, v závislosti na počasí se pak suší na terasách, nebo sušárnách při stabilní regulované teplotě.
- Producent: rodina Vasquezů
- Oblast: Antioquiai
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 1200 - 1400 m n.m.
- Odrůda: Caturra, Castillo, Colombia
- Cuppingové skóre: 86