La Mina Honey je nová báječná káva s výraznou ovocnou chutí, která v sobě snoubí souhru lahodných čerstvých ostružin a šťavnatých citrusů. Káva byla zpracována kombinací medového a anaerobního zpracování. Kávová zrnka jedinečné odrůdy Caturra, která hlavní pražič Scott Rao ve své pražírně Prodigal napražil přesně tak, aby plně vynikl jejich bohatý ovocný potenciál a přitom jemné tělo. Nenechte si tuto jedinečnou kávu ujít a vychutnejte si i vy v šálku svěží ovocnou chuť.
Farma La Mina vlastněná farmářem Franco Lopézem sice vypadá stejně jako mnoho dalších malých farem rozesetých po kopcích slavné kolumbijské kávové komunity Buesaco, ale je sotva obyčejná. Díky selektivnímu sběru třešní a pečlivému zpracování se La Mina stala jednou z nejoceňovanějších kávových farem v zemi. Získala pět vítězných lotů v prestižní soutěži Cup of Excellence - La Mina je jednoduše malá farma s velkou a skvělou reputací.
Zpracování této kávy je uměním samo o sobě. Pouze nejzralejší třešně jsou vybrány a následně tříděny podle hustoty. Unikátní je proces fermentace, kdy celé třešně nejdříve podstupují 18hodinovou fermentaci v uzavřených nádobách. Po odstranění části dužniny následuje dalších 33-36 hodin fermentace, opět v uzavřeném prostředí. Závěrečný krok téměř třítýdenního sušení je klíčový pro dosažení té nejvyšší kvality. Tento pečlivý proces, známý jako Anaerobic Honey, dává kávě La Mina Honey její výjimečný chuťový profil, v němž se snoubí sladkost s hloubkou a komplexností chutí.