Vydejte se s námi prozkoumat chutě broskví, bílé čokolády a kiwi dovezené z daleké kolumbie. A užijte si tu dokonale středně plnou kávu se svěží sladkostí a jemným ovocným charakterem.
Čtyřhektarová malá farma La Loma, kterou provozuje Fauder Alvarez s rodinou. Rodina hospodaří na farmě s produkcí kávy již více než 25 let a posledních 5 let pracuje výhradně se speciální kávou. Tento mikrolot je Caturra zpracovaná mokrou cestou, kdy byla loupaná zrna ponořena do studené vody ve velkých nádržích a poté 60 hodin pomalu fermentována. Metodu pomalé fermentace vyvinul majitel Fauder a je to jeho charakteristická káva. Sám je přesvědčen, že dlouhá fermentace přináší bohatší a komplexnější kávu. Doufáme a věříme, že s námi budete souhlasit.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.
- Producent: Finca La Loma